Perusturvalautakunta, kokous 25.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 122 Täyttölupapyyntö, sosiaaliohjaajan virka, 48337087, terveys- ja sairaalapalvelut, päihdekuntoutuksen laitospalvelut

PRIDno-2022-4468

Valmistelija

  • Anna-Liisa Koivisto, terveys ja -sairaalapalveluiden johtaja, anna-liisa.koivisto@porinperusturva.fi

Perustelut

Psykososiaalisissa laitospalveluissa vapautui sosiaaliohjaajan virka nro 48337087 sosiaaliohjaajan siirtyessä muihin tehtäviin perusturvan palveluksesta 31.7.2022 alkaen. 

Psykososiaaliset laitospalvelut sisältää katkaisuhoidon, päihdekuntoutuksen, kotiin annettavan kotikatko Klaari-toiminnan, kurssimuotoisen päihdekuntoutuksen ja ryhmätoiminnot. Työ on moniammatillista tiimityötä, johon kuuluu lähihoitajia, ohjaajia, sairaanhoitajia, päihde-ja perhetyöntekijä, sosiaalityöntekijä sekä esimies. Toiminta perustuu yhteisöhoidolliseen, verkostolliseen, voimavarakeskeiseen ja lapsilähtöiseen työotteeseen.

Täyttölupa virkaan tarvitaan, päihdehuollon laitospalveluissa asiakasmäärät eivät ole kasvaneet, mutta ne ovat sen sijaan vaikeutuneet merkittävästi, erityisesti huumeasiakkuudet ja rahapeliongelmista johtuvat asiakkuudet ovat lisääntyneet voimakkaasti.

Työntekijä toimii tiimin jäsenenä, mutta tekee tarpeen mukaan yksilöllisesti päätöksiä ja ratkaisuja, joita on työryhmässä yhdessä sovittu. Päätökset liittyvät asiakkaan päihdekuntoutukseen liittyviin asioihin sekä päihdekuntoutusyhteisön toimintaan. Sosiaaliohjaaja suunnittelee asiakkaiden kuntoutumista tukevaa toimintaa yhteisöllisyyden ja käytettävissä olevien resurssien mukaan. Tehtävänä on asiakaslähtöisen hoidon, kuntoutuksen ja jatkohoidon tarpeen määrittäminen, suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi, palveluohjaus, yksilökeskustelut ja muutokseen motivointi. Osaltaan asiakkaan kokonaisvaltaisen päihdekuntoutumisprosessin toteutumisesta vastaaminen.

Palkkauksen hinnoittelukohta on 02SOS050, tehtäväkohtainen palkka on 2422,35 €. Työaika on 38,25 t/vko. Määrärahavaraus sisältyy talousarvioon, kp 1413223001 Päihdekuntoutuksen laitospalvelut (Katko ja KY). Kelpoisuusehtona on sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai alan aikaisempi opistoasteinen tutkinto.

Esitys: Esitän sosiaaliohjaajan viran nro 48337087 täyttämistä ulkoisella haulla.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää hyväksyä psykosiaalisten palveluiden sosiaaliohjaajan viran 48337087 täyttöluvan ulkoisena hakuna. 

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Tiedoksi

Psykosiaalistenn palveluiden päälikkö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.