Perusturvalautakunta, kokous 25.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 119 Tilojen vuokraaminen kotihoidolle Vanhankoiviston OP:ltä

PRIDno-2022-4434

Valmistelija

  • Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, pirjo.rehula@porinperusturva.fi

Perustelut

Hyvinvointialueuudistuksen yhteydessä Uudenkoiviston vanhustentalo ei tule olemaan ns. siirtyvä vuokrasopimus, jossa sopimuksen vuokralaisen sopimusvastuut siirtyisivät hyvinvointialueelle. Tämä johtuu kohteen toiminnallisesta luonteesta. Kohteen pääasiallinen käyttö ei ole SOTE-toimintaa. Porin kaupungin ja perusturvan välinen vuokrasopimus päättyy siten 31.12.2022 (KH 6.6.2022 § 390 PRIDno-2022-2583).

Itä-Porin kotihoidon henkilöstön toimitilat sijaitsevat tällä hetkellä Uudenkoiviston vanhustentalossa ja väistötiloja on kartoitettu yhteistyössä Porin kaupungin teknisen toimialan kanssa. Toimitilan sijainti Itä-Porissa on välttämätön. Uusi toimitila on osoitteessa Vanhakoivistontie 22.  Vuokrattavaan tilaan tulevat toimitilat Itä-Porin kotihoidon kahdelle tiimille (noin 50 työntekijää) ja heidän esimiehelleen sekä iäkkäiden palveluiden kahdelle palveluohjaajalle ja kahdelle muistihoitajalle. Tarkoituksena on, että Himmelin remontin valmistuttua em. työntekijöiden työpisteet sijoittuvat Himmeliin alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Vanhakoivistontie 22:ssä sijaitseva kiinteistö on rakennettu vuonna 1987. Kiinteistössä on 423 neliötä vuokrattavaa tilaa + lämmönjako- ja ilmastointihuone sekä ulkovarasto. Porin perusturvan kotihoidon käyttöön on tarkoitus vuokrata kaikki 423 neliötä sekä koko kiinteistöön kuuluva piha-alue sekä parkkipaikka. Lämmönjako- ja ilmastointihuone sekä ulkovarasto jäävät omistajan käyttöön.

Kiinteistössä on aiemmin toiminut mm. pankki, päivittäistavarakauppa, seurakunnan nuorisotila, kahvio sekä apteekki. Tilan käyttöönotto edellyttää pientä remonttia, jotta tilat saadaan kotihoidon toimintaan sopiviksi.

Vuokrasopimusluonnokseen tulevan tekstin mukaan tilavuokran suuruus on 10 euroa/neliöltä + remontista aiheutuva kustannus joka nostaa neliöhintaa 4,5 euroa neliöltä yhteensä 14,50 euroon neliöltä kuukaudessa. Vuokra on täten 6133,50 euroa kuukaudessa. Vuokran lisäksi aiheutuu kuluja käyttösähköstä ja –vedestä sekä jätehuollosta. Remontti alkaa, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja pyritään saamaan valmiiksi 10 viikon kuluessa. Vuokrasopimus esitetään ajalle 1.9.2022-28.2.2026.  Tekninen toimi neuvottelee vuokranantajan kanssa remontinaikaisesta vuokranmaksusta.

Vuokrasopimus on määräaikainen 3,5 vuotta vuokrasuhteen alkamisesta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana 3 kuukauden irtisanomisajalla. Mikäli vuokralainen ei jatka 3,5 vuoden jälkeen vuokralaisena kyseisessä kohteessa tulee hänen ilmoittaa siitä vuokranantajalle 6 kk ennen määräaikaisen sopimuksen loppumista. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää esittää edelleen teknisen toimen lautakunnalle, että Itä-Porin kotihoidon henkilöstölle vuokrataan tilat Kiinteistömakasiini Oy:ltä liitteen vuokrasopimusluonnoksen mukaan. Tekninen toimialajohtaja oikeutetaan neuvottelemaan mahdollisista vuokrasopimuksen muutoksista.

 

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, kaupunginvaltuusto, Tekninen toimiala

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.