Kaupunginhallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 534 Eroanomus Satakuntaliiton maakuntavaltuuston varajäsenen tehtävästä

PRIDno-2022-4756

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, hallintopäällikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Satakuntaliiton sääntöjen 11 §:n mukaan maakuntavaltuustoon valitaan jäsenet kunnan edellisen vuoden alun asukasluvun mukaan siten, että kullakin jäsenkunnalla on yksi edustaja jokaista alkavaa neljää tuhatta asukasta kohti, kuitenkin enintään viidennes rajoittamattomasta kokonaisjäsenmäärästä.

Kullekin valtuuston jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen. Maakuntavaltuuston jäsenet ja varajäsenet valitaan jäsenkuntien valtuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi.

Maakuntavaltuuston jäsenten ja varajäsenten tulee olla jäsenkuntien valtuutettuja, ja valtuustossa edustettuina olevien ryhmien ääniosuuksien tulee valittaessa vastata jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien kunnallisvaaleissa saamaa ääniosuutta maakunnan alueella vaalilaissa säädetyn suhteellisuusperiaatteen mukaisesti.

Mikäli valtuuston jäsen tai varajäsen menettää vaalikelpoisuutensa kesken toimikauden tai muusta syystä eroaa valtuuston jäsenyydestä kesken toimikauden, päättää jäsenen edustama kunta eron myöntämisestä ja uuden jäsenen tai varajäsenen valitsemisesta jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kunnan valitseman jäsenen tai varajäsenen on mahdollisuuksien mukaan edustettava samaa poliittista ryhmää kuin se, jonka tilalle hänet valitaan.

Satakuntaliiton edustajainkokous on päätöksellään 24.9.2021 § 5 valinnut maakuntavaltuustoon varajäseneksi Julia Liljegrenin.

Porin kaupunginvaltuusto on päätöksellään 29.8.2022 § 117 myöntänyt Julia Liljegrenille eron kaupunginvaltuutetun tehtävästä. Julia Liljegren on 30.8.2022 pyytänyt eroa maakuntavaltuuston varajäsenen tehtävästä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää:

  • myöntää Julia Liljegrenille eron maakuntavaltuuston varajäsenen tehtävästä
  • valita Julia Liljegrenin tilalle uuden varajäsenen maakuntavaltuustoon.

Pöytäkirja tämän asiakohdan osalta tarkastetaan välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kaupunginvaltuusto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.