Kaupunginhallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 551 Otto-oikeuden käyttäminen teknisen lautakunnan päätökseen 6.9.2022 § 150, Isomäen palloiluhallin uudisrakennushankkeen urakoitsijan valinta kilpailullisen neuvottelumenettelyn kehitysvaiheeseen (lisäpykälä)

PRIDno-2022-5024

Perustelut

Kaupunginhallitus päättää hallintosäännön 148 §:n perusteella ottaa käsiteltäväkseen asian, joka koskee otto-oikeuden käyttämistä teknisen lautakunnan päätökseen 6.9.2022 § 150, joka koskee Isomäen palloiluhallin urakoitsijan valintaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää kuntalain 92 §:n nojalla ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi teknisen lautakunnan päätöksen 6.9.2022 § 150, kumota kyseisen päätöksen ja lähettää asian valmisteltavaksi siten, että asiaa käsitellään seuraavan kerran kaupunginhallituksen kokouksessa 26.9.2022. Otto-oikeuden käyttämisen perusteena on se, että teknisen lautakunnan hankinnan keskeyttämispäätöstä ei ole perusteltu. Keskeyttämispäätös on myös ennenaikainen, koska hankkeen keskeyttämisen osalta päätösvalta on kaupunginvaltuustolla ja siten tekninen lautakunta on ylittänyt toimivaltansa.

Kaupunginhallitus toteaa, että esitys palloiluhallin rakentamista koskevan hankkeen jatkamisesta tai keskeyttämisestä menee kaupunginvaltuuston käsittelyyn kuntalain 94 §:n mukaisessa järjestyksessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Johanna Jokelainen

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.