Kaupunginhallitus, kokous 21.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 700 Kiinteistö Oy Kume 126, vesialueen täytön pysyttäminen / lausuntopyyntö / Päätös 516/2019, ESAVI/24436/2018 / Vaasan hallinto-oikeuden päätös

PRIDno-2019-2764

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt lausuntoa Kiinteistö Oy Kume 126 :n hakemuksesta, joka koskee vesialueen täytön pysyttämistä. Läjitysalue ruoppauksen jälkeen (40 metriä x 40 metriä) sijaitsee osittain meressä, jolloin ranta-aluetta on kasvatettu vesialueelle. Toimenpiteet on tehty kiinteistön rajojen sisäpuolella. Kiinteistö Oy Kume 126 hakee nyt vesioikeudelliselle toimenpiteelle lupaa toteuttamisen jälkeen.

Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialan ympäristö- ja terveysvalvontayksikön päällikkö on antanut asiassa lausunnon, jossa todetaan, että Porin kaupunki.ei omista kiinteistöjä hankkeen vaikutusalueella. Hakemuksen kohteena oleva kiinteistö sijaitsee osittain voimassa olevan asemakaavan mukaisella asuinrakennusten korttelialueella. Läjitysalue ei sisälly asemakaavaan.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen porluukkai

Kaupunginhallitus päättää antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Kiinteistö Oy Kume 126 :n hakemuksen johdosta ympäristö- ja lupapalveluiden toimialan ympäristö- ja terveysvalvontayksikön päällikön selvityksen mukaisen lausunnon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Esteellisyys

Tommi Salokangas

Kokouskäsittely

Tommi Salokangas poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (intressijäävi).

Pöytäkirjan tarkastajana tämän asiakohdan kohdalla toimi Satu Hatanpää.

Valmistelija

Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi 17.12.2019 päätöksensä Kiinteistö Oy Kume 126:n hakemuksesta vesialueen täytön pysyttämiseen. Päätöksessä hakemus hyväksyttiin osittain. Kaupunginhallitus on merkinnyt aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi kokouksessaan 27.1.2020 § 62.

Kiinteistö Oy Kume 126 on valittanut päätöksestä Vaasan hallinto-oikeudelle. Naapurikiinteistön omistajat ovat antaneet vastineen, jossa vastustetaan luvan laajentamista.

Vaasan hallinto-oikeus on varannut kaupungille tilaisuuden antaa vastineen asiassa.

Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialan ympäristö- ja terveysvalvontayksikkö on antanut lausunnon, jossa todetaan, että kaupunki ei ole toimivaltainen tässä asiassa arvioimaan hakemuksen alaisesta hankkeesta yksityisille eduille koituvia hyötyjä ja/tai menetyksiä.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen porluukkai

Kaupunginhallitus päättää lähettää Kiinteistö Oy Kume 126:n valituksen johdosta Vaasan hallinto-oikeudelle ympäristö- ja lupapalveluiden toimialan ympäristö- ja terveysvalvontayksikön lausunnon mukaisen vastineen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Esteellisyys

Juha Kantola

Kokouskäsittely

Juha Kantola (palvelussuhdejäävi, Maanmittauslaitos) poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Satu Hatanpää pyysi tarkennusta onko kyse "vesialueen täytön pysäyttäminen" vai vesialueen täytön pysyttäminen". Todettiin, että asian otsikossa on tekninen kirjoitusvirhe ja se korjataan muodoon "Kiinteistö Oy Kume 126, vesialueen täytön pysyttäminen...".

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, hallintopäällikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Vaasan hallinto-oikeudelta on saapunut 6.10.2022 Vaasan hallinto-oikeuden päätös 6.10.2022 nro 22/0041/1, valitus vesitalousasiassa, vesialueen täytön pysyttäminen, Pori.

Asian aiempi käsittely on historiatiedoissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus merkitsee Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.