Kaupunginhallitus, kokous 21.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 695 Ennakkokäsityspyyntö, Kiinteistö Oy Domus Arctopolis

PRIDno-2022-6181

Valmistelija

  • Jouni Lampinen, rahoitusjohtaja, jouni.lampinen@pori.fi

Perustelut

Voimassa olevan konserniohjeen (KV 22.3.2021) mukaan tytäryhteisön on jo valmisteluvaiheessa hankittava pääomistajan eli Porin kaupungin ennakkokäsitys tehdessään päätöstä merkittävässä asiassa. Velvollisuus pääomistajan ennakkokäsityksen hankkimiseen on tytäryhteisön toimitusjohtajalla tai isännöitsijällä. Tytäryhteisön hallituksen puheenjohtajan velvollisuus on valvoa, että ennakkokäsitys on tämän ohjeen mukaan hankittu, ja että se kirjataan sen kokouksen pöytäkirjaan, jossa tehdään merkittävää asiaa koskeva päätös. 

Kiinteistö Oy Domus Arctopolis hakee ennakkokäsitystä yhtiön omistaman osoitteessa Ulasoorintie 6, Pori sijaitsevan rakennuksen myynnistä. Samalla tontilla sijaitsee myös Porin kaupungin omistama peltihalli. Keväällä 2022 halli on vuokrattu Tactic Games Oy:n varastokäyttöön. Tactic Games Oy on tehnyt ostotarjouksen KOy Domus Arctopoliksen omistamasta rakennuksesta sekä samanaikaisesti kaupungille ostotarjouksen vuokraamastaan hallista. Neuvottelujen tueksi Kiinteistö Oy Domus Arctopolis on hankkinut rakennuksesta sekä kuntoarvion että kiinteistövälittäjän hinta-arvion. Ostotarjouksen mukainen hinta 250.000 euroa on saadun hinta-arvion puitteissa.

Rakennuksesta on vuokrattu tiloja mm. kaupungin työllistämispalveluille. Vuokrasopimukset siirtyisivät kaupan mukana uudelle omistajalle. Rakennuksen tasearvo on viime tilinpäätöksessä ollut noin 274.000 euroa. Huomioiden tilikauden poistot, kauppahinta aiheuttaisi arviolta noin 13.000 euron tappiokirjauksen tilinpäätökseen. Kauppahinta kuitenkin parantaisi merkittävästi yhtiön kassatilannetta sekä vähentäisi yhtiön kuluja. Yhtiö joutuu säännöllisin väliajoin tukeutumaan kaupungin myöntämään pankkitilin limiittiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa asiassa myönteisen ennakkokäsityksen.  Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kiinteistö Oy Domus Arctopolis/toimitusjohtaja Jenni Jakovaara, omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.