Kaupunginhallitus, kokous 8.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 148 Ennakkokäsityspyyntö, Kiinteistö Oy Domus Arctopolis

PRIDno-2024-1312

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Domus Arctopolis (tytäryhtiö) on lähettänyt kaupunginhallitukselle 22.3.2024 päivätyn ennakkokäsityspyynnön, missä yhtiö pyytää konserniohjeen mukaisesti omistajalta myönteistä ennakkokäsitystä investoinnin toteuttamiseksi. 

Ennakkokäsityspyynnössä todetaan seuraavaa: "Kiinteistö Oy Domus Arctopolis omistaa rakennuksen osoitteessa Rautatienpuistokatu 7. Rakennuksessa toimii mm. Palmgren-konservatorio, tekninen toimiala sekä Crazy Town Oy. Rakennuksen korkean osan katto on todettu erittäin huonokuntoiseksi ja se on uusittava. Samoin Rautatienpuistokadun puoleisen siiven peltikatto on huonossa kunnossa. Tasavallankadun puoleisen siiven katto on uusittu joitakin vuosia sitten. Investoinnin suuruudeksi on alustavasti arvioitu noin 650.000–700.000 euroa. Hinta tarkentuu urakan kilpailuttamisen jälkeen. Yhtö selvittää investoinnin rahoitusjärjestelyt yhteistyössä kaupungin varainhallinnan kanssa hankkeen edetessä. Vesikaton uusimisesta on jätetty rakennuslupahakemus ja investointi tullaan kilpailuttamaan kevään aikana. Tavoitteena on aloittaa työt heti lomakauden jälkeen elokuussa. Investointi on yhtiölle taloudellisesti merkittävä ja siksi Kiinteistö Oy Domus Arctopolis pyytää konserniohjeen mukaisesti omistajalta myönteistä ennakkokäsitystä investoinnin toteuttamiseksi."

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa Kiinteistö Oy Domus Arctopolikselle myönteisen ennakkokäsityksen yhtiön ennakkokäsityspyynnössä kuvatun investoinnin toteuttamiseksi.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kiinteistö Oy Domus Arctopolis, toimitusjohtaja Jenni Jakovaara

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.