Kaupunginhallitus, kokous 8.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 162 Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy:n varsinainen yhtiökokous 22.4.2024

PRIDno-2024-1260

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy:n (omistusosuus 2,372 %) varsinainen yhtiökokous pidetään maanantaina 22.4.2024 paikassa Isonkiventie 8, 04250 Kerava (Keravan pesula). Kokoukseen on mahdollista ja suositeltavaa osallistua Teamsin kautta. Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 10 § edellyttämät asiat ja pidetään omistajille katsaus yhtiön ajankohtaisista asioista. Yhtiön toimitusjohtaja Paavo Martikainen pyytää ilmoittamaan organisaation yhtiökokousedustajan sähköpostiosoitteen hänelle torstai 18.4.2024 klo 16.00 mennessä.

Kokouksen asialistalla ovat mm. vuoden 2023 tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle sekä hallituksen jäsenten määrästä päättäminen, hallituksen jäsenten valinta ja tilintarkastajavalinta.

Yhtiöjärjestyksen 4 §:n mukaan hallitukseen kuuluu viidestä (5) seitsemään (7) varsinaista jäsentä. Kokouksen esityslistalla todetaan, että hallitukseen valittiin vuoden 2023 varsinaisessa yhtiökokouksessa viisi (5) jäsentä. Lisäksi todetaan, että hallituksen jäsenten nimeämisprosessi ei valmistunut kokouskutsun lähettämiseen mennessä. HUS (Lauri Tanner) ja Varha (Hanna Finne) jatkavat prosessia kokouskutsun lähettämisen jälkeen. Porin kaupungilla ei ole edustajaa yhtiön hallituksessa.

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut ja esitetään HUS:in tytäryhtiöiden tilintarkastusyhteisö BDO Audiator Oy:tä. Päävastuullisena tilintakastajana on toiminut ja esitetään JHT, KHT Eeva Koivulaa.

Tilintarkastajan tilintarkastuskertomukseen sisältyvä lausunto on vakiomuotoinen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin kokousedustajan Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 22.4.2024 ja antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

______________________

Merkitään, että Lauri Kilkku poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen kello 16.41.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.