Kaupunginhallitus, kokous 7.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 94 Täyttölupapyynnöt, virat ja työsuhteet, Tekninen toimiala

PRIDno-2020-4960

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, yksikön päällikkö, yhteiset palvelut -yksikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan vahvistaa rekrytointeja koskevat menettelytapaohjeet. Päätös on voimassa 1.9.2021 - 31.12.2022. Rekrytointia koskevaa menettelytapaa päivitettiin seuraavasti:

Toiminnan suunnitteluun liittyvän henkilöstösuunnitelman ja siihen perustuvan käyttösuunnitelman henkilöstömenojen toteutumista ja sitovuutta tulee vahvistaa. Rekrytoinneissa tulee noudattaa vahvistettua henkilöstösuunnitelmaa. Henkilöstöön liittyvä tulevien vuosien tavoitetaso määritellään talousarvio- ja henkilöstösuunnitteluprosessin sekä Satakunnan hyvinvointialueen valmistelun yhteydessä.

Käyttösuunnitelman henkilömenolaji sekä siihen liittyvä henkilöstösuunnitelma ovat toimialoja, liikelaitoksia sekä Satakunnan pelastuslaitosta sitovia. Henkilöstömenoihin tarvittavat mahdolliset määrärahamuutokset tulee käsitellä talous- ja hallintoyksikön kanssa.

Vuoden kestävät ja sitä pidemmät virat ja toimet täytetään kaupunginhallituksen myöntämän täyttöluvan perusteella. Perusturva lähettää täyttölupaesityksensä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi lautakuntakäsittelyn kautta. Muiden toimialojen ja laitosten osalta täyttölupamenettelyn käsittelee henkilöstöjohtaja, kaupunginjohtaja ja lopuksi hänen esittelystään kaupunginhallitus.

Täyttölupamenettelyä ei tule kiertää ketjuttamalla alle vuoden mittaisia rekrytointeja. Määräaikaisuuden asianmukaisiin perusteisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Toimialajohtajilla ja laitosten johtajilla sekä konsernipalvelujen osalta rahoitusjohtajalla, talous- ja hallintojohtajalla sekä henkilöstöjohtajalla on oman vastuualueensa osalta toimivalta seuraaviin rekrytointeihin ilman kaupunginhallituksen päätöstä niiden kestosta riippumatta:

  • Tehtäväjärjestelyihin perustuvat sisäiset siirrot. Kaupunginhallitukselle esitetään täyttölupa, jos tehtäväjärjestelyn toteuttamisen jälkeen tarvitaan myös vuoden tai sitä pidempi lisärekrytointi.
  • Sisäiset määräaikaiset oppisopimuspäätökset
  • Rekrytoinnit, joita ulkopuolisen tahon kanssa voimassa olevat palvelusopimukset edellyttävät
  • Ulkopuolisella hankerahoituksella tehtävät rekrytoinnit

Tehtävänimikkeiden ja palkkauksen määrittelyn osalta noudatetaan voimassa olevaa ohjeistusta ja toimintasäännöissä määriteltyä toimivaltajakoa.

Kaupunginjohtaja on puoltanut seuraavia täyttölupia:

  • Suunnitteluavustaja, vakituinen työsuhde, Infrajohtaminen, PORI-04-36-21

    • Teknisen toimialan Infrajohtamisen toimintayksikössä toimiva infran suunnittelutiimi huolehtii mm. liikenne- ja muiden yleisten alueiden katu-, liikenne- ja vihersuunnittelusta, katurekisterin ja suunnitelma-arkiston ylläpidosta sekä kadunpitoon liittyvistä viranomaistehtävistä. 1.6.2020 voimaan tullut tieliikennelain uudistus on tuonut mukanaan uusia tehtäviä mm. liikennemerkkien paikkatiedon tuottamisen. Suunnittelutiimi tuottaa vuosittain 50-60 infran rakentamisessa tarvittavaa, maankäyttö- ja rakennuslain mukaista suunnitelmaa ja suunnittelun tarve on pysyvää. Kaupunki-infran määrätietoisen kehittämisen ja sujuvan tonttituotannon kannalta on tärkeää, että infran suunnittelupuolella on riittävä määrä ammattitaitoista henkilöstöä. Infran suunnittelutiimissä oli vuoden 2021 lopussa kolme suunnitteluavustajaa. Suunnitteluavustajista yksi on osa-aikaeläkkeellä ja eläköitymässä vuoden 2022 alkupuolella. Yksi suunnitteluavustaja on irtisanoutunut 1.1.2022 alkaen siirtyäkseen toisen työnantajan palvelukseen. Organisaation toimintaedellytysten turvaamiseksi on elintärkeää, että suunnittelutiimissä on vähintään kaksi täysaikaista ja ammattitaitoista suunnitteluavustajaa. Irtisanoutuneen suunnitteluavustajan tilalle tulee pikaisesti palkata uusi henkilö.  

  • Kuljetustyönjohtaja, vakituinen työsuhde, Logistiikkayksikkö PORI-04-35-21

    • Logistiikka toimintayksikön esimies on irtisanonut työsuhteensa päättymään 31.1.2022. Logistiikka toimintayksikön esimiehen sijaisena toimiva kalustoinsinööri siirtyy logistiikka toimintayksikön esimieheksi 1.2.2022 alkaen. Edellä esitetyt henkilöstömuutokset edellyttävät työnjohdollisen esimiehen rekrytointia toimintayksikön toimintojen säilymiseksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää seuraavat täyttöluvat:

  • Suunnitteluavustaja, vakituinen työsuhde, Infrajohtaminen, PORI-04-36-21

  • Kuljetustyönjohtaja, vakituinen työsuhde, Logistiikkayksikkö PORI-04-35-21.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

HR-yksikkö, tekninen toimiala

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.