Kaupunginhallitus, kokous 7.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 76 Porin Satama Oy:n tuloutus tilikaudelta 2021

PRIDno-2022-650

Valmistelija

  • Jouni Lampinen, rahoitusjohtaja, jouni.lampinen@pori.fi

Perustelut

Porin Satama Oy maksaa 31.12.2034 kokonaan maksettavaksi erääntyvästä 25 M€ junior-lainasta Porin kaupungille kiinteää vuosittaista korkoa 6 %. Korkoa maksetaan voitto-osuusehdon mukaisesti vuosittain vain niiltä osin kuin Porin Satama Oy:n tulos ennen veroja ei ole nolla tai tappiollinen.

Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta Porin Satama Oy:n liiketulos viime vuodelta on muodostumassa alustavan tuloslaskelman mukaan selkeästi positiiviseksi (yli 400.000 €). Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö esittää, että kaupunki perisi vuodelta 2021 korkoja yhtiöltä kyseisestä junior-lainasta 400.000 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Porin kaupunki perii vuodelta 2021 korkoja Porin Satama Oy:n junior-lainasta voitto-osuusehdon mukaisesti siltä osin kuin yhtiön lopullinen tilikauden liikevoitto on positiivinen, ollen kuitenkin maksimissaaan 400.000,00 euroa.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

________________

Merkitään, että Arto Nurmi poistui esteellisenä tämän asiakohdan käsittelyn ajaksi (yhteisöjäävi, Porin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtaja).

Merkitään, että Heidi Sakari oli Arto Nurmen varajäsenenä tämän asiakohdan käsittelyn ajan.

Merkitään, että tämän asiakohdan käsittelyn jälkeen käsiteltiin salaisen listan asiakohta  § 15.

Esteellisyys

  • Arto Nurmi

Tiedoksi

Porin Satama Oy/ toimitusjohtaja Vesa Mäkilä/vesa.makila@portofpori.fi, omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö Jenni Jakovaara, talous- ja hallintoyksikkö, Sarastia Oy/Pirjo Hellman/pirjo.hellman@sarastia.fi

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi