Kaupunginhallitus, kokous 4.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 229 Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta annetun lain ja kotoutumisen edistämisestä annetun lain muuttamisesta

PRIDno-2022-1035

Valmistelija

  • Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistellut hallituksen esityksen työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta annetun kain ja kotoutumisen edistämisestä annetun lain muuttamisesta. Muutoksia esitetään sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun siirtymisen johdosta. Lisäksi säädettäisiin hyvinvointialueille uusi tehtävä alaikäisenä ilman huoltajaa maahan tulleiden tuen järjestämisestä. Molempien lakien uudistuksella tehtäisiin ne välttämättömät muutokset, joita hyvinvointialueiden sote-järjestämisvastuusta seuraa. 

Perusturvatoimiala ja elinvoima- ja ympäristötoimialan työllisyysyksikkö ovat antaneet lausunnon.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa työ- ja elinkeinoministeriölle hallituksen esityksestä työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta annetun lain ja kotoutumisen edistämisestä annetun lain muuttamisesta perusturvatoimialan ja elinvoima- ja ympäristötoimialan valmistelun mukaisen yhteisen lausunnon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Työ- ja elinkeinoministeriö / lausuntopalvelu.fi / 5.4.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.