Kaupunginhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 211 Suisto Kiinteistöt Oy:n varsinainen yhtiökokous 7.4.2022

PRIDno-2022-1364

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Suisto Kiinteistöt Oy:n (tytäryhtiö) varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 7.4.2022 klo 8.30 osoitteessa Sakipa Oy Isännöinti, Yrjönkatu 15, Pori. Lisäksi kokoukseen voi osallistua Teams-etäkokouslinkin kautta.

Kokouksen asialistalla on mm. tuloslaskelman ja taseen vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkiot, tilintarkastajien ja varatilintarkastajan valinta sekä hallituksen jäsenten valinta. Yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen kuuluu kolmesta kuuteen jäsentä. Kokouksessa päätetään hallituksen jäsenmäärästä ja valitaan jäsenet seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

Lisäksi päätetään hyväksyä Porin kaupunginvaltuuston 22.3.2021 hyväksymä konserniohje yhtiötä sitovaksi.

Yhtiön hallitukseen ovat kuuluneet seuraavat henkilöt: Lauri Kilkku, puheenjohtaja, Jenni Jakovaara,Tuula Telin, Anssi Salmi ja Esa J. Wahlman.

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut Porin kaupungin tilintarkastusyhteisö BDO Oy ja yhtiön vastuunalaisena tilintarkastajana Hanna Keskinen, KHT, JHT.

Tilintarkastuskertomukseen sisältyvä tilintarkastajan lausunto on ns. vakiomuotoinen. Tilintarkastaja esittää lausuntonaan, että toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tiedot ovat yhdenmukaisia ja että toimintakertomus on laadittu toimintakertomuksen laatimiseen sovellettavien säännösten mukaisesti. Tilintarkastaja puoltaa tilinpäätöksen vahvistamista ja vastuuvapauden myöntämistä hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle tarkastamaltaan tilikaudelta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin yhtiökokousedustajan Suisto Kiinteistöt Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 7.4.2022 yhtiön hallitukseen valittavista henkilöistä sekä antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti evästää kaupungin yhtiökokousedustajan Suisto Kiinteistöt Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 7.4.2022 nimeämään hallitukseen seuraavat henkilöt

Lauri Kilkku, puheenjohtaja

Jenni Jakovaara

Henrika Palenius

Esa J Wahlman

Anssi Salmi

Tuula Telin

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa

Esteellisyys

  • Lauri Kilkku

Kokouskäsittely

Merkitään, että Lauri Kilkku poistui esteellisenä (yhteisöjäävi) tämän asian käsittelyn ajaksi. Lauri Kilkku on  Suisto Kiinteistöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.