Kaupunginhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 202 Oikeuskanslerinviraston selvityspyyntö vaikeavammaisten kuljetuspalvelun taksasta

PRIDno-2022-989

Valmistelija

  • Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Oikeuskanslerinvirastoon on lähetetty kantelu, jossa arvostellaan Porin kaupungin vaikeavammaisten kuljetuspalvelun taksaa lainvastaisena. Kantelussa viitataan perusturvalautakunnan kuljetuspalvelun taksaa koskeneen kuntalaisaloitteen jodosta tekemään päätökseen 18.2.2021 § 59 ja katsotaan, että taksan tulisi määräytyä julkisen liikenteen taksan mukaisesti.

Apulaisoikeuskansleri pyytää Porin kaupunkia toimittamaan kantelun tutkimiseksi tarpeellisen selvityksen. Selvityksessä tulee kertoa, kuinka kantelussa tarkoitettu taksa on määrätty, ja ottaa kantaa siihen, onko kyseinen taksa ollut lainmukainen. Apulaisoikeuskansleri pyytää myös ilmoittamaan, mikäli asia on kaupungin tietojen mukaan muun viranomaisen tutkittavana.

Lausunnon antaminen asiassa on menossa perusturvalautakunnan kokoukseen 24.3.2022, joten kaupunginhallituksen esityslistan kirjoitusvaiheessa esityslistan liitteeksi on otettu teksti, joka on perusturvalautakunnan esityslistalla. Perusturvalautakunnan pöytäkirjanote liitetään asialle heti sen saavuttua.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää lähettää pyydettynä selvityksenä vaikeavammaisten kuljetustaksaa koskevan kantelun johdosta apulaisoikeuskanslerille perusturvalautakunnan lausunnon 24.3.2022 sekä ilmoittaa, että kaupungin tietojen mukaan asia ei ole muiden viranomaisten tutkittavana.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Apulaisoikeuskansleri / 1.4.2022

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.