Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 105 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Pori Cup

PRIDno-2022-2063

Valmistelija

  • Eija Joensuu, eija.joensuu@pori.fi

Perustelut

Tapahtuman kuvaus
Pori Cup on saavuttanut aseman Suomen merkittävimpien jalkapallon junioriturnausten joukossa. Turnaus on järjestetty vuodesta 2004 lähtien ja se on suurin jokavuotinen urheilutapahtuma Porissa. Pori Cup on suunnattu 6-13 vuotiaille junioreille, pojille ja tytöille, ja kerää vuosittain huikean määrän joukkueita Poriin neljän päivän ajaksi. Parhaimpina vuosina yli 250 joukkuetta on osallistunut turnaukseen, osa jopa ulkomailta. Turnauksen aikana pelejä on käytännössä kaikilla Porin jalkapallokentillä. FC Jazz majoittaa osallistujat kaupungin hotelleihin tai koulumajoitukseen ja järjestää ruokahuollon yhdessä Porin palveluliikelaitoksen kanssa. Pelaajien mukana saapuu kaupunkiin myös merkittävä määrä pelaajien perheenjäseniä. Pori Cup on FC Jazzin toiminnan tärkein varainhankinnan muoto, jonka tuotot käytetään junioritoimintaan ja sen kehittämiseen.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Avustus käytetään turnauksen valmisteluun ja toteuttamiseen. Osallistujamäärän kasvattaminen takaisin pandemiaa edeltävälle tasolle vaatii ison työn ja markkinoinnin. Myös henkilöresurssi aiheuttaa kuluja etupainotteisesti.

Tulot:
Osallistumismaksut 37 000,00 € 
Koulumajoitus 70 000,00 €
Hotellimajoitus 23 000,00 €
Erilliset ruokailut 8 000,00 €

Yhteensä 138.000€

Kulut:
Hotellimajoitus - 15 000 €
Koulumajoitus - 7 000 €
Ruokailut -30 0000 €
Kenttävuokrat -1 500 €
Tuomarimaksut -6 000 €
Tapahtumapäällikkö -18 000€
Kesätyöntekijät -10 000€
Palkinnot - 3 000 €
Talkookorvaukset -3 000 €
Myynti ja markkinointi -3 000€
Muut kulut - 5 000€

Yhteensä 98.500€


Päätöksen perusteluita
Vuodesta 2004 lähtien pelatun turnauksen rooli lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä yhteisöllisyyden edistäjänä on merkittävä. Tapahtuma sopii mainiosti Porin strategiaan nimenomaan hyvinvoinninkin edistämisen suhteen. Tapahtuma tuo tuhansia vierailijoita, pelaajien lisäksi Poriin saapuu valmentajia, huoltajia, äitejä ja isiä sekä muita kannustusjoukkoja, jotka levittäytyvät laajasti kaupunkiimme käyttämään palveluitamme. Tapahtumajärjestäjä myös tekee yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa saadakseen vieraat tutustumaan myös muihin kohteisiimme. Juuri tämän kaltaisia koko perheen tapahtumia haluamme jatkossakin Poriin sekä niitä haluamme tukea. Visit Porin kanssa on jo sovittu mittava näkyvyysvaihtokampanja.

FC Jazz Juniorit ry on lisäksi anonut liikunta- ja nuorisoyksiköltä erikseen maauimalan vapaata sisäänpääsyä Pori Cupiin osallistujille ajalle 21.-24.7.2022. Sisäänpääsy tapahtuisi turnausranneketta kassalla näyttämällä ja olisi voimassa turnauspäivinä maauimalan aukioloaikoina. Porin kaupungin näkökulmasta yhtenä tavoitteena on saada Pori Cup -kävijät perheineen näkemään kaupunki varteenotettavana matkailukohteena ja on tärkeää saada turnausvieraat tutustumaan kaupungin keskeisiin perhematkailukohteisiin kuten juuri Yyteri, maauimala ja Kirjurinluoto. Maauimalan maksuton sisäänpääsy sisällytetään osaksi FC Jazz Juniorit ry:lle myönnettävää tapahtuma-avustusta. Maauimalan maksuton sisäänpääsy on arvioitu tässä yhteydessä 1500 € suuruiseksi aiempien vuosien Pori Cup -rannekekäyntien perusteella.

Työryhmä esittää elinvoima- ja ympäristölautakunnalle, että tapahtumajärjestäjälle maksetaan tapahtuma-avustusta  8500 € hakusumman ollessa 15000 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustuksille määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävän valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään, tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää myöntää Pori Cup -tapahtumalle tapahtuma-avustusta  8500 € hakusumman ollessa 15000 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustuksille määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

_________________

Merkitään, että Hanna Sinisalmi poistui esteellisenä (yleislausekejäävi) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Esteellisyys

  • Hanna Sinisalmi

Tiedoksi

Tapahtuma-avustuksen hakija, Matkailu- ja markkinointiyksikkö, varainhallinta

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.