Kaupunginhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 213 Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Koti -nimisen yhtiön varsinainen yhtiökokous

PRIDno-2023-1193

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Koti -nimisen yhtiön (osakkuusyhtiö) varsinainen yhtiökokous pidetään 19.4.2023 kello 11.30 Porin YH-Asunnot Oy:n toimistolla, Annankatu 8, Pori. Asialistalla ovat mm. tilinpäätöksen 2022 vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja toimitusjohtajalle, hallituksen jäsenten valinta toimikaudelle 2023 ja tarvittaessa tilintarkastajien ja varatilintarkastajan valinta.

Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Kodin emoyhtiö on Porin ev.lut.seurakuntayhtymä. Yhtiöllä on 80 osaketta, joista Porin ev.lut. seurakuntayhtymällä on 70 kpl ja Porin kaupungilla on 10 kpl.

Porin kaupungilla on yhtiön hallituksessa yksi paikka. Porin kaupungin edustajana yhtiön hallitukseen on kuulunut Simo Järvinen.

Tilintarkastajina ovat olleet BDO Audiator Oy, tilintarkastusyhteisö, päävastuullisena tilintarkastajana Vesa Keso, HT, JHT ja BDO Oy, tilintarkastusyhteisö, päävastuullisena tilintarkastajana Heidi Puputti, KHT. Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiössä on kaksi tilintarkastajaa ja heillä yksi varatilintarkastaja. Mikäli varsinainen tilintarkastaja on KHT-yhteisö, ei varatilintarkastajaa ole.

Tilintarkastuskertomukseen sisältyvä lausunto on vakiomuotoinen. Tilintarkastajat puoltavat tilinpäätöksen vahvistamista ja vastuuvapauden myöntämistä hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin yhtiökokousedustajan Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Koti -nimisen yhtiön varsinaiseen yhtiökokoukseen 19.4.2023 yhtiön hallitukseen valittavasta henkilöstä ja antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Porin kaupungin edustajaksi yhtiön hallitukseen esitetään Simo Järvinen.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

___________________________

Merkitään, että Bia Kaski poistui esteellisenä tämän asiakohdan käsittelyn ajaksi (yleislausekejäävi, Porin ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja).

Merkitään, että Laura Pullinen poistui esteellisenä tämän asiakohdan käsittelyn ajaksi (yleislausekejäävi,Porin ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsen).

Esteellisyys

  • Bia Kaski, Laura Pullinen

Tiedoksi

Kokousedustaja

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.