Kaupunginhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 192 Jätehuoltojaosto 2023-2025

PRIDno-2023-1356

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, hallintopäällikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on päättänyt 23.1.2023 § 8 hyväksyä jätehuollon yhteistoimintasopimuksen jätehuoltoviranomaisena toimimisesta. Sopimuksen voimaantulon myötä elinvoima- ja ympäristölautakunnan päätöksellään 22.12.2021 § 248 asettaman jätehuoltojaoston toiminta loppuu ja asetetaan uusi jätehuoltojaosto.

Yhteistoimintasopimuksen mukaan vastuukuntana toimivan Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristölautakunta asettaa yhteisenä jätehuoltoviranomaisena toimivan Porin seudun jätehuoltojaoston toimikaudekseen sopijakuntien nimeämistä jäsenistä. Jätehuoltojaostossa on 12 jäsentä ja kullakin jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Kunnat nimeävät yhteiseen jaostoon jäseniä seuraavasti:

  • Pori nimeää 4 jäsentä (kaksi miestä ja kaksi naista) ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen
  • Ulvila nimeää 2 jäsentä (yhden miehen ja yhden naisen) ja kummallekin henkilökohtaisen varajäsenen
  • Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku ja Siikainen nimeävät kukin yhden jäsenen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen. Tasa-arvosäännösten noudattamiseksi Kokemäen kaupunki kutsuu kunnat neuvotteluun ennen jäsenten nimeämistä.

Porin kaupunki nimeää yhden edustajistaan jaoston puheenjohtajaksi ja Ulvilan kaupunki nimeää toisen edustajistaan varapuheenjohtajaksi.

Kuntalain 51 §:ssä tarkoitettujen yhteisten toimielinten porilaiset jäsenet valitsee kaupunginvaltuusto.

Porin kaupungin hallintosäännön 10 §:ssä on todettu, että jaoston jäsenenä voi toimia myös toimielimen varajäsen ja että elinvoima- ja ympäristölautakunnan jaoston jäseneksi, ei kuitenkaan puheenjohtajaksi, voidaan valita muitakin kuin toimielimen jäseniä ja varajäseniä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston päätettäväksi, että kaupunginvaltuusto valitsee vuosiksi 2023–2025 jätehuoltojaoston porilaiset jäsenet ja kullekin heistä henkilökohtaisen varajäsenen sekä valitsee jäsenistä yhden puheenjohtajaksi.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kaupunginvaltuusto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.