Kaupunginhallitus, kokous 7.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 147 Täyttölupapyynnöt, virat ja työsuhteet, Sivistystoimiala

PRIDno-2020-6094

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, yksikön päällikkö, yhteiset palvelut -yksikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan vahvistaa rekrytointeja koskevat menettelytapaohjeet. Päätös on voimassa 1.9.2021 - 31.12.2022. Rekrytointia koskevaa menettelytapaa päivitettiin seuraavasti:

Toiminnan suunnitteluun liittyvän henkilöstösuunnitelman ja siihen perustuvan käyttösuunnitelman henkilöstömenojen toteutumista ja sitovuutta tulee vahvistaa. Rekrytoinneissa tulee noudattaa vahvistettua henkilöstösuunnitelmaa. Henkilöstöön liittyvä tulevien vuosien tavoitetaso määritellään talousarvio- ja henkilöstösuunnitteluprosessin sekä Satakunnan hyvinvointialueen valmistelun yhteydessä.

Käyttösuunnitelman henkilömenolaji sekä siihen liittyvä henkilöstösuunnitelma ovat toimialoja, liikelaitoksia sekä Satakunnan pelastuslaitosta sitovia. Henkilöstömenoihin tarvittavat mahdolliset määrärahamuutokset tulee käsitellä talous- ja hallintoyksikön kanssa.

Vuoden kestävät ja sitä pidemmät virat ja toimet täytetään kaupunginhallituksen myöntämän täyttöluvan perusteella. Perusturva lähettää täyttölupaesityksensä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi lautakuntakäsittelyn kautta. Muiden toimialojen ja laitosten osalta täyttölupamenettelyn käsittelee henkilöstöjohtaja, kaupunginjohtaja ja lopuksi hänen esittelystään kaupunginhallitus.

Täyttölupamenettelyä ei tule kiertää ketjuttamalla alle vuoden mittaisia rekrytointeja. Määräaikaisuuden asianmukaisiin perusteisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Toimialajohtajilla ja laitosten johtajilla sekä konsernipalvelujen osalta rahoitusjohtajalla, talous- ja hallintojohtajalla sekä henkilöstöjohtajalla on oman vastuualueensa osalta toimivalta seuraaviin rekrytointeihin ilman kaupunginhallituksen päätöstä niiden kestosta riippumatta:

  • Tehtäväjärjestelyihin perustuvat sisäiset siirrot. Kaupunginhallitukselle esitetään täyttölupa, jos tehtäväjärjestelyn toteuttamisen jälkeen tarvitaan myös vuoden tai sitä pidempi lisärekrytointi.
  • Sisäiset määräaikaiset oppisopimuspäätökset
  • Rekrytoinnit, joita ulkopuolisen tahon kanssa voimassa olevat palvelusopimukset edellyttävät
  • Ulkopuolisella hankerahoituksella tehtävät rekrytoinnit

Tehtävänimikkeiden ja palkkauksen määrittelyn osalta noudatetaan voimassa olevaa ohjeistusta ja toimintasäännöissä määriteltyä toimivaltajakoa.

Kaupunginjohtaja on puoltanut seuraavia täyttölupia:

  • Näyttelytiimin intendentti, vakituinen työsuhde, Satakunnan Museo PORI-03-19-22
    • Satakunnan Museo ja Porin taidemuseo yhdistyivät vuoden 2021 alusta Porin kaupungin museopalveluiksi. Sivistyslautakunta on käsitellyt museopalveluiden organisaatiorakennetta kokouksissaan 19.5.2020 sekä 23.11.2021, jolloin vahvistettiin organisaation johtamismalli.
    • Organisaatiouudistuksen yhteydessä Satakunnan Museo (kulttuuri- ja luonnonperinnön tehtäväkenttä, sis. Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo ja Rakennuskulttuuritalo Toivo) siirtyi toimipisteittäin järjestäytyneestä organisaatiosta tiimikohtaiseen organisaatioon, jossa muodostettiin museoon tehtäväkenttäkohtaiset tiimit yleisötyön, kokoelmatyön, alueellisen työn sekä näyttelytyön sektoreille. Tämän uudistuksen tavoitteena oli tehostaa museon sisäistä yhteistyötä entisestään ja kehittää toimipisteitä kokonaisuutena palvelu- ja tehtävälähtöisesti. Tiimeille nimettiin intendentti-nimikkeellä työskentelevät tiiminvetäjät. Museoiden yhteinen TVA-järjestelmä rakennettiin tämän organisaatiomallin pohjalta, ja tiimit ovat näyttelytiimiä lukuun ottamatta toimineet vuoden 2021 alusta lähtien. Näyttelytiimin intendentin nimeäminen jäi vuoden 2021 alussa odottamaan johtamismallin vahvistamista.
    • Sivistyslautakunta vahvisti kahden johtajan organisaatiomallin kokouksessaan 23.11.2021. (ks. https://pori.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Sivistyslautakunta/Kokous_23112021/Museopalveluiden_johtajuusjarjestelman_u(76189). Tähän malliin sisältyy museopalvelujohtajan rekrytoimiseen varatun htv-lisäyksen kohdistaminen Satakunnan Museon näyttelytiimin intendentin rekrytointiin organisaatiouudistuksen loppuunsaattamiseksi sekä Satakunnan Museon laadukkaan näyttelytoiminnan ylläpitämiseksi.
    • Näyttelytoiminnasta vastaavan intendentin toimenkuva on keskeinen museon uudessa organisaatiomallissa sekä näyttelytoiminnan kehittämisessä nykyvaatimusten mukaisesti. Esimerkiksi näyttelyprojektien digitaalisten sisältöjen suunnitteluun ja tuottamiseen, rahoituksen hankkimiseen sekä sidosryhmäyhteistyön koordinointiin liittyvä työ on viime vuosina lisääntynyt huomattavasti. Mahdollisuudet tuottaa laadukkaita, valtakunnallisesti kiinnostavia kulttuurihistoriallisia museonäyttelyitä edellyttävät näyttelytoiminnasta vastaavan intendentin työpanosta.
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (liikunta ja terveystieto), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-59-22

    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen päätoimiselle tuntiopettajalle, liikunta ja terveystieto. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
      Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
      Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Viranhaltija siirtynyt toiseen kouluun 1.8.2015, mistä alkaen tehtävää on hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.

  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (englanti ja ruotsi), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-58-22

    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen päätoimiselle tuntiopettajalle, englanti ja ruotsi. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
      Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
      Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Viranhaltija irtisanoutunut virasta (2021) 1.5.2019, mistä alkaen tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta

  • Perusopetuksen tuntiopettaja (kuvataide), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-50-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen tuntiopettajalle, kuvataide. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla. Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Viranhaltija irtisanoutunut 31.7.2021 (T11), mistä lähtien tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (matemaattiset aineet), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-49-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen päätoimiselle tuntiopettajalle, matemaattiset aineet. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Viranhaltija irtisanoutunut 31.1.2019 virasta (2071), mistä lähtien tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (musiikki), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-44-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen päätoimiselle tuntiopettajalle, musiikki. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Päätoimisen tuntiopettajan virka (T77) oli avoinna keväällä 2021. Tehtävään valittu ei ottanut virkaa vastaan. Tehtävää on hoidettu määräaikaisesti lukuvuoden 2021-2022. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • 2 Lukion lehtoria (suomen kieli ja kirjallisuus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-26-22
    • Haetaan täyttölupaa kahdelle (2) lukion lehtorille (suomen kieli ja kirjallisuus). Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Lukion lehtori (5085), I sijoituspaikka Porin lukio: Viranhaltija eläköitynyt 31.7.2015, mistä lähtien tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta. Lukion lehtori (5047), I sijoituspaikka Porin lukio:
    • Viranhaltija eläköitynyt 24.08.2011 Porin aikuislukiosta. Porin lukion suomen kielen ja kirjallisuuden opetusta on hoidettu lukion lehtoreiden lisäksi määräaikaisen päätoimisen tuntiopettajan  toimesta  useiden vuosien ajan. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta. 
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (liikunta ja terveystieto), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-56-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen tuntiopettajalle, liikunta ja terveystieto. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Tehtävää hoidettu useiden vuosien ajan määräaikaisesti. Lakisääteiseen tehtävään tarvitaan vakituinen työntekijä.
  • 2 Perusopetuksen tuntiopettajaa (matemaattiset aineet), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-54-22
    • Haetaan täyttölupaa kahdelle (2) perusopetuksen tuntiopettajalle, matemaattiset aineet. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Länsi-Porin koulu:Viranhaltija irtisanoutunut virasta (2028) 31.10.2012, josta alkaen virka ollut täyttämättä ja tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Viran täyttämättä jättämiselle ei ole enää perusteita. Itätuulen koulu:Tehtävää hoidettu tähän saakka määräaikaisesti. Lakisääteiseen tehtävään tarvitaan vakituinen työntekijä.
  • 2 Perusopetuksen päätoimista tuntiopettajaa (kotitalous), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-43-22
    • Haetaan täyttölupaa kahdelle (2) perusopetuksen päätoimiselle tuntiopettajalle, kotitalous. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Viranhaltija (2112) on irtisanoutunut 31.7.2022 alkaen. Lakisääteiseen tehtävään tarvitaan vakituinen työntekijä. Viranhaltija (2138) on irtisanoutunut 31.7.2022 alkaen. Lakisääteiseen tehtävään tarvitaan vakituinen työntekijä.
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (uskonto), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-42-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen tuntiopettajalle, uskonto. Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. Tehtävää on hoidettu aiemmin  luokanopettajien toimesta ja määräaikaisesti tuntiopettajan toimesta 6.8.2019 alkaen. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • 7 Perusopetuksen luokanopettajaa, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-29-22
    • Haetaan täyttölupaa seitsemälle (7) perusopetuksen luokanopettajalle.
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Ahlaisten koulu    luokanopettaja (0182)   Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 31.7.2021                         
    • Itätuulen koulu    luokanopettaja (0246)   Virka oli haussa keväällä 2021. Virkaan valittu henkilö ei ottanut virkaa vastaan.                       
    • Käppärän koulu    luokanopettaja (0066)     Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 31.7.2020
    • Noormarkun yhtenäiskoulu    luokanopettaja  (0296)  Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 31.7.2021    
    • Reposaaren koulu     luokanopettaja (0119)  Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut      20.9.2018  
    • Vähärauman koulu     luokanopettaja (0216)    Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 31.7.2021       
    • Väinölän koulu    luokanopettaja (0266)    Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 31.7.2022  alkaen.                                                              
    • Avoimia virkoja on hoidettu tähän saakka määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Lukion päätoiminen tuntiopettaja (matematiikka ja kemia), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-25-22
    • Haetaan täyttölupaa lukion päätoimiselle tuntiopettajalle (matematiikka ja kemia).
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Päätoiminen tuntiopettaja, I sijoituspaikka Porin lukio:Viranhaltija eläköitynyt (5046) 1.8.2018 alkaen, mistä lähtien tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Lukion lehtori (ruotsi), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-24-22
    • Haetaan täyttölupaa lukion lehtorille (ruotsi).
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Lukion lehtori (5031), I sijoituspaikka Porin lukio: Viranhaltija irtisanoutunut 1.3.2022 alkaen. Virkaa hoidetaan loppukevään 2022 määräaikaisesti, jonka jälkeen määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
    • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (historia ja yhteiskuntaoppi), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-47-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen päätoimiselle tuntiopettajalle, historia ja yhteiskuntaoppi
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Viranhaltija irtisanoutunut virasta (2063) 31.12.2019, mistä alkaen tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Perusopetuksen lehtori (matematiikka ja fysiikka), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-46-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen lehtorille, matematiikka ja fysiikka
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Vakituinen viranhaltija  on irtisanoutunut 8.8.2021. Virkaa (2175) on hoidettu lukuvuoden 2021-22 määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Perusopetuksen lehtori (suomen kieli ja kirjallisuus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-45-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen lehtorille, suomen kieli ja kirjallisuus
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Nykyinen viranhaltija siirtyy 1.8.2022 Noormarkun yhtenäiskouluun ja tämä virka (2053) jää avoimeksi. Lakisääteiseen tehtävään tarvitaan vakituinen työntekijä. 
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (valmistava opetus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-41-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen tuntiopettajalle, valmistava opetus
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Viranhaltija on irtisanoutunut 31.7.2021. Tehtävää on hoidettu määräaikaisesti lukuvuoden 2021-22 ajan. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (historia ja yhteiskuntaoppi), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-40-22
    • Haetaan täyttölupaa perusopetuksen tuntiopettajalle, historia ja yhteiskuntaoppi
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Viranhaltija on irtisanoutunut 31.12.2021. Tehtävää hoidettu määräaikaisesti 10.1.2022 alkaen. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • 12 Perusopetuksen erityisluokanopettajaa, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-36-22
    • Haetaan täyttölupaa kahdelletoista (12) perusopetuksen erityisluokanopettajalle.
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.                        
    • Kaarisillan yhtenäiskoulu erityisluokanopettaja (0227). Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 17.10.2021  
    • Kaarisillan yhtenäiskoulu erityisluokanopettaja (2087). Virka oli avoinna keväällä 2021, mutta se jätettiin täyttämättä vähäisestä hakijamäärästä johtuen (siv.ltk.30.3.2021 §72).   
    • Kaarisillan yhtenäiskoulu erityisluokanopettaja (4069). Vakituisen viranhaltijan toimipaikka siirtyy  Myötätuulen kouluun 1.8.2022.
    • Kuninkaanhaan koulu erityisluokanopettaja (2293). Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 31.12.2021 
    • Lyseon  koulu erityisluokanopettaja (2275). Uusi pienryhmä on aloittanut 10.8.2021. 
    • Länsi-Porin koulu erityisluokanopettaja (5093). Virka oli avoinna keväällä 2021, mutta se jätettiin täyttämättä vähäisestä hakijamäärästä johtuen (siv.ltk.30.3.2021 §74)   
    • Länsi-Porin koulu erityisluokanopettaja (0240).  Uusi pienryhmä aloittaa 10.8.2022.
    • Meri-Porin yhtenäiskoulu erityisluokanopettaja (0046).  Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 16.1.2021                           
    • Myötätuulen koulu erityisluokanopettaja (4012).  Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut  11.04.2019
    • Noormarkun yhtenäiskoulu erityisluokanopettaja (2242)  Virka oli avoinna keväällä 2021, mutta se jätettiin täyttämättä vähäisestä hakijamäärästä johtuen (siv.ltk.30.3.2021 §77)                 
    • Noormarkun yhtenäiskoulu erityisluokanopettaja (4064) Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut  31.07.2018
    • Noormarkun yhtenäiskoulu erityisluokanopettaja (5078) Virka oli avoinna keväällä 2021, mutta se jätettiin täyttämättä vähäisestä hakijamäärästä johtuen (siv.ltk.30.3.2021 §78)   
    • Avoimia virkoja on hoidettu tähän saakka määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Lukion lehtori (englanti), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-23-22
    • Haetaan täyttölupaa lukion lehtorille (englanti).
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Lukion lehtori (5000), I sijoituspaikka Porin lukio: Viranhaltija menehtynyt 11.5.2020, mistä lähtien tehtävää hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • 4 Perusopetuksen erityisopettajaa, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-34-22
    • Haetaan täyttölupaa neljälle (4) perusopetuksen erityisopettajalle.
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Kaarisillan yhtenäiskoulu erityisopettaja (4022). Vakituisen viranhaltijan toimipaikka siirtyy Itätuulen kouluun 1.8.2022 alkaen.
    • Lavian yhtenäiskoulu erityisopettaja (5074)  Virassa ei ole ollut kukaan. (Virka muutettu erityisopettajan viraksi henkilöstöjohtajan päätös 11.02.2022 § 48)
    • Itätuulen koulu   erityisopettaja (4089)    Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 08.08.2021                                         
    • Lyseon koulu    erityisopettaja (2052)  Vakituinen viranhaltija on irtisanoutunut 31.7.2021        
    • Avoimia virkoja on hoidettu määräaikaisesti lukuvuoden 2021-22 ajan. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Palmgren-konservatorion päätoiminen tuntiopettaja (pop/jazz-musiikki), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-28-22
    • Haetaan täyttölupaa Palmgren-konservatorion päätoimiselle tuntiopettajalle (pop/jazz-musiikki).
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Palmgren-konservatorio on tehnyt esityksen opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Palmgren-konservatorion päätoiminen tuntiopettaja, I sijoituspaikka Palmgren-konservatorio: Viranhaltija irtisanoutunut 31.7.2021, mistä lähtien virkaa hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • Palmgren-konservatorion lehtori (harmonikka), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-27-22
    • Haetaan täyttölupaa Palmgren-konservatorion lehtorille (harmonikka).
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Palmgren-konservatorio on tehnyt esityksen opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Palmgren-konservatorion lehtori, I sijoituspaikka Palmgren-konservatorio: Viranhaltija irtisanoutunut 9.8.2021, mistä lähtien virkaa hoidettu määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
  • 16 Koulunkäyntiohjaajaa, vakituinen työsuhde, Perusopetus PORI-03-12-22
    • Haetaan täyttölupaa 16 koulunkäyntiohjaajan vakinaistamiseksi.
    • Perusteluna on, että koulunkäyntiohjaajat  ovat työskennelleet  määräaikaisissa työsuhteissa yli kolmen vuoden ajan, jolloin Porin kaupungin linjauksen mukaan työsuhde tulee vakinaistaa.  
    • Perusopetuksen koulujen ohjaajien viikkotuntimäärä on 28 tuntia. Myötätuulen koulussa viikkotuntimäärä on 30 ja Tuulikellon koulussa 38,25 tuntia. 
    • Tehtävä on lakisääteinen. Perusopetuslain (628/1998) 31 §:n mukaan vammaisella ja muulla erityistä tukea tarvitsevalla oppilaalla on oikeus saada maksutta opetuksen osallistumisen edellyttämät  avustajapalvelut.
  • Päiväkodin johtaja (Päiväkoti Veturitalli), vakituinen virkasuhde, Varhaiskasvatusyksikkö PORI-03-8-22
    • Nykyinen päiväkodin johtaja on irtisanoutunut 1.10.2022 alkaen. Päiväkoti on Porin ainoa ympärivuorokautista varhaiskasvatusta antava yksikkö. Lapsia ja henkilöstöä paljon. Tehtävää ei voi siirtää muille viranhaltijoille 
  • Päiväkodin johtaja (Päiväkoti Uusikoivisto), vakituinen virkasuhde, Varhaiskasvatusyksikkö PORI-03-7-22
    • Aiemmin johtajana toiminut on irtisanoutunut virasta 1.6.2021 alkaen. Uudenkoiviston päiväkoti siirtyy lähivuosina uuteen päiväkotirakennukseen, johon siirtyvät myös Väinölän päiväkodin toiminnat. Virkaan sisältyy myös uuden päiväkodin suunnittelussa ja rakentamisessa mukanaolo käyttäjän edustajana. 
  • 2 Perusopetuksen päätoimista tuntiopettajaa (luokanopetus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-33-22
    • Haetaan täyttölupaa kahdelle (2) perusopetuksen päätoimiselle tuntiopettajalle, luokanopetus
    • Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2022 alkaen. 
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Itätuulen koulu päätoiminen tuntiopettaja, luokanopetus. Vakituinen viranhaltija  on irtisanoutunut 31.7.2021    
    • Virkaa on hoidettu lukuvuoden 2021-22 määräaikaisesti. Määräaikaisuudelle ei ole enää perustetta.
    • Väinölän koulu    päätoiminen tuntiopettaja, luokanopetus.  Vakituinen viranhaltija  on irtisanoutunut 31.7.2022 alkaen.  Lakisääteiseen tehtävään tarvitaan vakituinen työntekijä.
  • 22 varhaiskasvatuksen opettajaa, vakituinen työsuhde, Varhaiskasvatusyksikkö PORI-03-21-22
    • Henkilökunnan kokonaismäärä varhaiskasvatuksessa vähenee tulevina vuosina. Henkilöstön väheneminen tapahtuu luonnollisen poistuman kautta. Varhaiskasvatuslakiin kirjattuun henkilöstörakenteen muuttumiseen opettajapainotteisemmaksi vuonna 2030 tulee varautua hyvissä ajoin. Varhaiskasvatuksen opettajia jää vuosittain eläkkeelle tai irtisanoutuu siirtyäkseen toisiin töihin tai toiseen kuntaan. Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan vakansseja muutetaan opettajaksi.
  • Erityisluokanopettaja, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö, PORI-03-66-22
    • Haetaan täyttölupaa erityisluokanopettajalle.Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut ja lukiot ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 9.8.2022 alkaen.
    • Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestäminen jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla.
    • Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina.
    • Perusopetuksen erityisluokanopettajan virka (0260) Kuninkaanhaan koulu. Viranhaltija on ilmoittanut irtisanoutuvansa 27.3.2022. Sivistyslautakunta myöntää viranhaltijalle eron kokouksessaan 1.3.2022. Virkaan tarvitaan vakituinen viranhaltija 1.8.2022 alkaen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää seuraavat täyttöluvat:

  • Näyttelytiimin intendentti, vakituinen työsuhde, Satakunnan Museo PORI-03-19-22.
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (liikunta ja terveystieto), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-59-2
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (englanti ja ruotsi), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-58-2
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (kuvataide), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-50-22
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (matemaattiset aineet), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-49-22
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja (musiikki), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-44-22
  • 2 Lukion lehtoria (suomen kieli ja kirjallisuus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-26-22
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (liikunta ja terveystieto), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-56-22
  • 2 Perusopetuksen tuntiopettajaa (matemaattiset aineet), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-54-22
  • 2 Perusopetuksen päätoimista tuntiopettajaa (kotitalous), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-43-22
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (uskonto), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-42-22
  • 7 Perusopetuksen luokanopettajaa, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-29-22
  • Lukion päätoiminen tuntiopettaja (matematiikka ja kemia), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-25-22
  • Lukion lehtori (ruotsi), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-24-22
  • Perusopetuksen lehtori (matematiikka ja fysiikka), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-46-22
  • Perusopetuksen lehtori (suomen kieli ja kirjallisuus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-45-22
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (valmistava opetus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-41-22
  • Perusopetuksen tuntiopettaja (historia ja yhteiskuntaoppi), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-40-22
  • 12 Perusopetuksen erityisluokanopettajaa, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-36-22
  • Lukion lehtori (englanti), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-23-22
  • 4 Perusopetuksen erityisopettajaa, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-34-22
  • Palmgren-konservatorion päätoiminen tuntiopettaja (pop/jazz-musiikki), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-28-22
  • Palmgren-konservatorion lehtori (harmonikka), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-27-22
  • 16 Koulunkäyntiohjaajaa, vakituinen työsuhde, Perusopetus PORI-03-12-22
  • Päiväkodin johtaja (Päiväkoti Veturitalli), vakituinen virkasuhde, Varhaiskasvatusyksikkö PORI-03-8-22
  • Päiväkodin johtaja (Päiväkoti Uusikoivisto), vakituinen virkasuhde, Varhaiskasvatusyksikkö PORI-03-7-22
  • 2 Perusopetuksen päätoimista tuntiopettajaa (luokanopetus), vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö PORI-03-33-22
  • 22 varhaiskasvatuksen opettajaa, vakituinen työsuhde, Varhaiskasvatusyksikkö PORI-03-21-22
  • Erityisluokanopettaja, vakituinen virkasuhde, Opetusyksikkö, PORI-03-66-22

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

HR-yksikkö, sivistystoimiala

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.