Kaupunginhallitus, kokous 7.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 149 Täyttölupapyyntö, sosiaaliohjaajan virka, 48337043, sosiaali- ja perhepalvelut, vammaispalvelutoimisto

PRIDno-2022-745

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, mari.levonen@porinperusturva.fi

Perustelut

Vammaispalvelutoimistossa tulee avoimeksi virka 4.3.2022 alkaen sosiaaliohjaajan irtisanoutumisen vuoksi, virkanumero 48337043. Talousarvio sisältää sosiaaliohjaajan virkaa varten palkkakustannukset. 

Sosiaaliohjaaja valmistelee ja käsittelee itsenäisesti vammaispalvelulain, kehitysvammalain ja sosiaalihuoltolain mukaisiin palveluihin liittyviä asiakasprosesseja ja tekee niitä koskevat viranhaltijapäätökset vastaten myös muusta vaativaan ammattitehtävään liittyvästä sosiaalisesta tuesta ja ohjauksesta. Vammaispalveluissa päätetään laajoista kokonaisuuksista. Vammaispalvelulaki ja sosiaalihuoltolaki määrittävät aikarajat toiminnalle. Lakisääteisten palvelujen jatkumiseksi sosiaaliohjaaja on välttämätön vammaispalvelujen tuottamiselle.

Kelpoisuusvaatimuksena sosiaaliohjaajan virkaan on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto ja sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen pätevyys. Työaika on 36,25 tuntia viikossa, hinnoittelukohta 02SOS050 ja tehtäväkohtainen palkka tällä hetkellä 2 451,59 euroa kuukaudessa.

 

Ehdotus

Esittelijä

Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää lähettää sosiaaliohjaajan viran 48337043 täyttölupapyynnön  kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Valmistelija

  • Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, mari.levonen@porinperusturva.fi

Perustelut

Perusturvalautakunta käsitteli viran täyttöluvan kokouksessaan 17.2.2022 § 31.

Vammaispalvelutoimistossa tulee avoimeksi virka 4.3.2022 alkaen sosiaaliohjaajan irtisanoutumisen vuoksi,​ virkanumero 48337043. Talousarvio sisältää sosiaaliohjaajan virkaa varten palkkakustannukset. 

Sosiaaliohjaaja valmistelee ja käsittelee itsenäisesti vammaispalvelulain,​ kehitysvammalain ja sosiaalihuoltolain mukaisiin palveluihin liittyviä asiakasprosesseja ja tekee niitä koskevat viranhaltijapäätökset vastaten myös muusta vaativaan ammattitehtävään liittyvästä sosiaalisesta tuesta ja ohjauksesta. Vammaispalveluissa päätetään laajoista kokonaisuuksista. Vammaispalvelulaki ja sosiaalihuoltolaki määrittävät aikarajat toiminnalle. Lakisääteisten palvelujen jatkumiseksi sosiaaliohjaaja on välttämätön vammaispalvelujen tuottamiselle.

Kelpoisuusvaatimuksena sosiaaliohjaajan virkaan on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto ja sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen pätevyys. Työaika on 36,​25 tuntia viikossa,​ hinnoittelukohta 02SOS050 ja tehtäväkohtainen palkka tällä hetkellä 2 451,​59 euroa kuukaudessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan perusturvan sosiaaliohjaajan viralle nro 48337043.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Vammaispalveluiden päällikkö, perusturvan henkilöstösuunnittelija

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.