Kaupunginhallitus, kokous 7.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 Hangassuon jätteiden lajitteluaseman toiminnan muuttaminen ja toiminnan aloittamislupa / Veikko Lehti Oy

PRIDno-2021-1425

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää lausuntoa Veikko Lehti Oy:n Hangassuon jätteiden lajitteluaseman toiminnan muuttamista ja aloittamista koskevasta hakemuksesta.

Hangassuon jätteiden lajitteluasema sijaitsee kahden hehtaarin kokoisella alueella, osoitteessa Raumantie 980 A. Ympäristöluvan muutoshakemuksen tarkoitus on laajentaa alueen pinta-alaa, lisätä vastaanotettavien jätteiden määrää ja laatua sekä käsittelymenetelmiä jätteiden materiaalihyödyntämisen lisääntyessä. Hangassuon lajitteluasemalle keskitetään yhtiön vaarallisen jätteen, nestemäisten jätteiden, epäorgaanisen jätteen sekä projektijätteiden käsittely. Muutoshakemus liittyy edelleen Veikko Lehti Oy:n toimintojen uudistushankkeeseen, jolla keskitetään toimintoja Hangassuon ja Aittaluodon lajitteluasemille, luovutaan luvanvaraisista käsittelytoiminnoista Kartanon ja Ulasoorin pisteissä sekä edistetään kierrätysmateriaalien tuottamista. Laitoksella käsitellään vuosittain enintään 123.000 t ympäristöluvan mukaista jätettä, josta enintään 5.000 t on vaarallista jätettä.

Elinvoima- ja ympäristötoimialan ympäristö- ja terveysvalvontayksikkö on antanut lausunnon.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Veikko Lehti Oy:n hakemuksen johdosta elinvoima- ja ympäristötoimialan valmistelun mukaisen lausunnon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Veikko Lehti Oy on hakenut ympäristölupaa Hangassuon jätteiden lajitteluaseman toiminnan muuttamiseksi sekä lupaa toiminnan aloittamiseksi Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.

Kaupunginhallitus on antanut hakemuksen johdosta lausunnon 19.4.2021. Hakemusta on kuitenkin tämän jälkeen täydennetty useita kertoja, minkä johdosta aluehallintovirasto on kuuluttanut asian uudelleen ja pyytää myös lausuntoja uudelleen.

Elinvoima- ja ympäristötoimialan ympäristö- ja terveysvalvontayksikkö on ilmoittanut, että heillä ei ole lisättävää aikaisempaan lausuntoonsa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää todeta, että kaupungilla ei ole lisättävää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle aikaisemmin, 19.4.2021, annettuun lausuntoon Hangassuon jätteiden lajitteluasemaa koskevan ympäristölupahakemuksen ja toiminnan aloittamislupahakemuksen johdosta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.