Kaupunginhallitus, kokous 25.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 274 Kumppanuussopimuksen solmiminen, Porin Ässät ry

PRIDno-2022-1532

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi
Tiina M Toivonen, controller, talousyksikkö, tiina.m.toivonen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti 18.10.2021 § 722 kumppanuussopimusneuvotteluiden käynnistämisestä Porin Ässät ry:n kanssa.

Porin Ässät ry on yksi kaupungin suurimpia lasten ja nuorten liikuttajia. Rekisteröidyillä pelipasseilla mitattuna seuran toiminnassa on mukana 1220 harrastajaa. Porin Ässät ry on Suomen viidenneksi suurin jääkiekkoseura, joka työllistää kuusi päätoimista työntekijää. Seuran perustehtävän mukaisen kilpa- ja harrastejääkiekkotoiminnan parissa toimii kolmetoista joukkuetta. Näiden lisäksi seurassa toimii Red Stars -tyttökiekkojoukkue, tyttöjen luistelukoulu, kaksi Easy Hockey -harrastejääkiekkojoukkuetta, kuusi aloitteleville pelaajille suunnattua Patajunnuliiga-joukkuetta, erityisryhmien Special Hockey -joukkue sekä seuran järjestämänä aikuisten harrastesarja Pori-liiga, jossa on mukana kaksikymmentäneljä harrastejoukkuetta.

Edellä lueteltujen toimintojen lisäksi Porin Ässät ry järjestää toimintaa monipuolisesti eri kohderyhmille. Esimerkkeinä tästä monipuoliseen liikkumiseen kannustava koulukiertue alakouluissa, lasten leiritoimintaa koulujen loma-aikoina, liikuntaleikkikoulu alle kouluikäisille ja sporttikerho alakouluikäisille lapsille, harrastamisen Suomen mallin mukaisia liikuntakerhoja viidessä koulussa, monipuolisen liikunnan Pata on Valttia -liikuntakerhot viidessä alakoulussa ja aikuisten kiekkokoulut miehille sekä naisille. Lisäksi Porin Ässät on mukana toteuttamassa Satakunnan Urheiluakatemian toimintaa yläkouluvaiheesta toiselle asteelle ja korkea-asteelle. Seura ylläpitää myös yhtä kolmesta Porin alueella sijaitsevasta jäähallista omistamansa jäähalliyhtiön kautta.

Seuran kanssa on neuvoteltu kumppanuussopimuksen solmimisesta liittyen porilaisten lasten ja nuorten liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävään yhteistyöhön. Seuralla on tehtävässä tarvittavaa osaamista ja verkostoja, joita hyödyntämällä voidaan tavoittaa laajasti kohderyhmää eri puolilla kaupunkia. Tiiviillä koulu- ja päiväkotiyhteistyöllä sekä toteuttamalla erilaisia matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia edistetään liikkumista ja liikunnallista elämäntapaa porilaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Sopimuksen puitteissa voidaan osapuolten kesken sopia myös muiden kohderyhmien liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävistä toimista.

Sopimusneuvotteluihin on osallistunut seuran toiminnanjohtaja ja junioripäällikkö sekä kaupungin puolelta liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö ja avustustyöryhmän puheenjohtaja.

Seuralle vuosittain maksettavan avustuksen määräksi esitetään 40.000 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle Porin kaupungin ja Porin Ässät ry:n välisen kumppanuussopimuksen solmimista ehdotuksen mukaisesti. Lautakunta esittää yhdistyksen hallituksen kokouksiin osallistuvaksi asiantuntijaksi nimettäväksi toimialaltaan liikunta- ja nuorisoyksikön päällikön ja hänelle varahenkilöksi liikuntapalveluiden esimiehen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi
  • Tiina M Toivonen, controller, talousyksikkö, tiina.m.toivonen@pori.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta käsitteli kokouksessaan 29.3.2021 kumppanuussopimuksen solmimista Porin Ässät ry:n kanssa.

Asian esittely on tarkemmin aiemmissa käsittelytiedoissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää

  • hyväksyä Porin kaupungin ja yhdistyksen välisen kumppanuussopimuksen ehdotuksen mukaisesti ja valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen kaupungin puolesta;​
  • budjetoida vuosille 2022-​24 yhdistykselle 40.000 euron vuosittaisen avustuksen;​ sekä
  • nimetä yhdistyksen hallituksen kokouksiin osallistuvaksi asiantuntijaksi liikunta- ja nuorisoyksikön päällikön ja hänen varahenkilökseen liikuntapalveluiden esimiehen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Porin Ässät ry, talouspalvelut/Pia Markkanen, liikuntapalveluiden esimies