Kaupunginhallitus, kokous 25.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 282 Lausuntopyyntö valtiovarainministeriön asetuksessa säädettävistä kunnan taloustietojen toimittamiseen sovellettavista tietosisällöistä ja teknisistä kuvauksista koskien tilikautta 2023

PRIDno-2022-1479

Valmistelija

  • Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Kuntalakiin on lisätty vuoden 2020 alusta lukien kuntien taloustiedon raportointia koskevat säännökset. Kuntien ja kuntayhtymien tulee raportoida taloustietonsa Valtiokonttorin Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietojärjestelmään automatisoidusti XBRL-muodossa tai määrämuotoisessa CSV-muodossa.

Kuntalain 112 §:n nojalla on annettu valtioneuvoston asetukset kunnan taloutta koskevien tietojen toimittamisesta ja kunnan tilinpäätöksessä esitettävistä tiedoista.

Valtiovarainministeriö antaa vuosittain kuntalain 120 a §:n nojalla asetuksen, jossa ovat tarkemmat säännökset seuraavan tilikauden tietojen toimittamiseen sovellettavista teknisistä kuvauksista ja tietosisällöstä.

Valtiovarainministeriö pyytää nyt lausuntoa tästä raportointikokonaisuudesta, erityisesti tietosisältömuutoksista sekä muutosten vaikutuksista järjestelmiin ja uusien tietotarpeiden vaatimien tietojen tuottamiseen.

Talous- ja hallintojohtaja ja ICT-yksikön päällikkö ovat antaneet yhteisen lausunnon.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää antaa valtiovainministeriölle kunnan taloustietojen raportointikokonaisuudesta talous- ja hallintojohtajan sekä ICT-yksikön päällikön valmistelun mukaisen lausunnon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Valtiovarainministeriö / lausuntopalvelu.fi / 27.4.2022