Kaupunginhallitus, kokous 3.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 323 Liiketontin Honkaluoto 609-80-6-2 vuokraaminen, Enset Oy

PRIDno-2021-1623

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Hannu Lammi, maankäyttöinsinööri, hannu.lammi@pori.fi

Perustelut

Enset Oy on hakenut liike-, toimisto-, tuotanto- ja varastorakennusten (K-39) tonttia Honkaluoto 609-80-6-2 osoitteessa Rahtitie 6. Hakija on ilmoittanut rakentavansa tontille 1200 k-m² suuruisen logistiikkahallin ja varautuvansa laajentamaan hallia myöhemmin 600 k-m².

Asemakaavamääräyksissä tontti on osoitettu liike-, toimisto-, tuotanto- ja varastorakennusten korttelialueeksi. Tontin rakennetusta kerrosalasta saa enintään 50% käyttää tuotanto- ja varastotiloja varten. Rakennusten etäisyyden naapuritontin rajasta tulee olla vähintään yhtä suuri kuin rakennusten korkeus, kuitenkin vähintään 4m.

Hakemuksesta on neuvoteltu rakennusvalvonnan kanssa. Käydyn neuvottelun perusteella on saatu rakennusvalvontayksikön lausunto, jonka mukaan hanke vaikuttaisi soveltuvan kyseessä olevalle tontille, mikäli tontin rakennusoikeudesta käytetään enintään puolet tuotanto- ja varastotilojen rakentamiseen.   

Hakijan tarkoituksena on hankkeen ensimmäisessä vaiheessa rakentaa 1200 k-m², joka on noin 20 % tontin rakennusoikeudesta. Rakennusoikeuteen nähden vähäistä rakentamista perustellaan tontin logistiikkapalvelukäytöllä ja sen edellyttämillä piha- ja pysäköintialuetarpeilla. Maapolitiikkatiimi katsoo, että tässä tapauksessa tavanomaista vähäisempään rakennusvelvoitteen määrään voidaan suostua, sillä logistiikkatoiminnan harjoittaminen vaatii laajoja piha- ja pysäköintialueita. Hakijalle tarjottiin Honkaluodon alueelta muita tontteja, mutta ne eivät soveltuneet hakijan tarpeisiin.

Tontin keskeiset vuokraehdot ovat seuraavat:

Pinta-ala

14.446 m²

Rakennusoikeus

5778 k-m²

Rakentamisvelvollisuus

1200 k-m²

Vuokra-aika

allekirjoituspäivä - 31.12.2071

Vuosivuokra

13.163 euroa elinkustannusindeksin (1951=100) vuoden 2020 keskiluvun 1974 kohdalla

Tontin erottamis- ja rekisteröintimaksu

1295 euroa

 

Vuosivuokra on viisi prosenttia Honkaluodon liiketonteille vahvistetusta yksikköhinnasta 43,00 €/k-m², joka elinkustannusindeksin vuoden 2020 keskiluvun kohdalla on 45,56 €/k-m². Yritystonttien vuokrasopimusmallin mukainen vuokrasopimus allekirjoitetaan viimeistään 30.7.2021.

Ehdotus

Esittelijä

Marko Kilpeläinen, toimialajohtaja, tekninen toimiala, marko.kilpelainen@pori.fi

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallituksen päätettäväksi, että liiketontti Honkaluoto 609-80-6-2 vuokrataan Enset Oy:lle edellä esitetyin ehdoin ja, että vuokrasopimuksen allekirjoittaa hallintosäännön 153 §:n nojalla kaupungin puolesta Tekninen lautakunta teknisen toimialan toimintasäännön mukaisesti ja tonttipäällikkö oikeutetaan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Hannu Lammi, maankäyttöinsinööri, hannu.lammi@pori.fi

Perustelut

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 20.04.2021.

Asian esittely ja aiempi käsittely ovat luettavissa historiatiedoista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää, että liiketontti Honkaluoto 609-80-6-2 vuokrataan Enset Oy:lle edellä esitetyin ehdoin ja, että vuokrasopimuksen allekirjoittaa hallintosäännön 153 §:n nojalla kaupungin puolesta Tekninen lautakunta teknisen toimialan toimintasäännön mukaisesti ja tonttipäällikkö oikeutetaan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Hakija, infrajohtaminen/Mapo

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi