Kaupunginhallitus, kokous 3.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 320 Yyterissä sijaitsevan Outokummun entisen lomakylän myynti

PRIDno-2021-416

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti aiemmin lunastaa ulosottovirastolta Yyterissä sijaitsevan Outokummun entisen lomakylän maanvuokrasopimuksen ja siellä sijaitsevat rakennukset.

Toimialajohtaja Lauri Kilkku on valmistellut alueen ja rakennusten luovuttamista edelleen. Tavoitteena on vuokrata tai myydä maa-alue sekä myydä alueella sijaitsevat rakennukset. Ostajan odotetaan investoivan alueeseen siten, että alueella on mahdollista toteuttaa kannattavaa ympärivuotista majoitusliiketoimintaa.

Välitystoimeksianto on tehty Sakipa Oy Isännöinnin kanssa.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevan markkinointisuunnitelman.

Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että asiaan liittyvä sopimuskokonaisuus tulee saattaa kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti kaupunki lunasti syyskuussa 2020 ulosottovirastolta Yyterin entiseen Outokummun lomakylään kohdistuvan maanvuokrasopimuksen ja siellä sijaitsevat rakennukset 150.000 eurolla. Vuoden 2021 helmikuun ensimmäisessä kokouksessaan kaupunginhallitus hyväksyi markkinointisuunnitelman, minkä mukaisesti lomakylän alueen luovuttamisesta järjestettiin kilpailu. Annettuun määräaikaan mennessä saatiin kolme tarjousta.

Markkinointisuunnitelmassa määritettyjen kriteerien mukaisesti tarjoukset pisteytettiin. Pisteytyksen suorittivat markkinointisuunnitelmassa todetun mukaisesti Sakipan edustajina Perttu Taulu ja Teija Hokkanen sekä kaupungin edustajina Lauri Kilkku ja Anna Kyhä-Mantere.

Pisteytyksessä suurimman pistemäärän sai MHR Yhtiöt Oy:n tarjous. Myytävän, noin 5,4 hehtaarin suuruisen tontin ja kaikkien alueella sijaitsevien rakennusten kauppahinta on yhteensä 170.000 euroa. Lisäksi ehdotetaan vuokrattavaksi noin 2,4 hehtaarin suuruinen tontti, joka on pääosin Natura-suojeltu.

MHR Yhtiöt Oy:n tarjouksen ensimmäinen vaihe (1-3 vuotta) sisältää 10-15 huvilan rakentaminen majoituskäyttöön. Toisessa vaiheessa (3-5 vuoden kuluttua) huviloita rakennetaan noin 15 kappaletta lisää. Suunniteltu palvelukokonaisuus sisältää myös yksittäisiä sauna- ja juhlatiloja, jotka valmistuvat hankkeen aikana.

MHR Yhtiöt Oy on ilmoittanut hankkeen kokonaiskustannusarvioksi noin 5 miljoonaa euroa.

Ehdotettu sopimuskokonaisuus sisältää rakentamisvelvoitteen ja siihen liittyvän sopimussakon.

Kaupunginhallituksen 1.2.2021 tekemässä päätöksessä todettiin, että asiaan liittyvä sopimuskokonaisuus tulee saattaa kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Liitteinä ovat seuraavat asiakirjat:

  • markkinointisuunnitelma
  • selvitys markkinointitoimista
  • saadut tarjoukset (salassa pidettäviä, sisältävät liikesalaisuuksia)
  • muistio pisteytyksestä ja selonottoneuvottelusta (salassa pidettävä sopimuksen allekirjoittamiseen saakka)
  • sopimusasiakirjat

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteinä olevat sopimusasiakirjat: kiinteistöä 609-64-12-2 koskeva kauppakirja, kiinteistöä 609-64-12-3 koskeva maanvuokrasopimus ja näillä kiinteistöillä sijaitsevia rakennuksia koskeva kauppakirja.

Kaupunginhallitus valtuuttaa toimialajohtaja Lauri Kilkun allekirjoittamaan sopimukset ja tekemään niihin tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä seuraavan muutetun päätösehdotuksen: Kaupunginhallitus päättää jatkaa asian käsittelyä kokouksessaan 10.5.2021. 

Pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastettiin heti kokouksessa.

Kokouskäsittely

Krista Kiuru poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi klo 15.44 - 16.19.

Keskustelun kuluessa esittelijä päätti muuttaa päätösehdotustaan seuraavasti: Kaupunginhallitus päättää jatkaa asian käsittelyä kokouksessaan 10.5.2021. Pöytäkirja tämän asian osalta  tarkastetaan heti kokouksessa. 

Asian käsittelyn jälkeen kaupunginhallitus päätti pitää kokoustauon klo 16.19 - 16.25, jonka jälkeen siirryttiin käsittelemään esityslistan asiaa § 323.

Tiedoksi

Tarjouksen jättäneet

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi