Kaupunginhallitus, kokous 3.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 318 Yhteistoimintasopimus vuoden 2021 elokuulle siirtyvän Itä-Länsi -pesäpallotapahtuman järjestelyistä

PRIDno-2019-548

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi
  • Markku Koppelomäki, yksikön päällikkö, infrayksikkö, markku.koppelomaki@pori.fi

Perustelut

Porin kaupunki ja Suomen Pesäpalloliitto ry sopivat aiemmin, KH 4.2.2019/§ 40, vuoden 2020 Itä-Länsi-ottelutapahtuman järjestämisestä Porissa. Tapahtuman järjestäminen ei ollut mahdollista kesällä 2020 covid-19 -pandemiatilanteesta johtuen, joten tapahtuma siirrettiin järjestettäväksi kesällä 2021. Tapahtuman suunniteltu ajankohta on 9.-10.7.2021. Vuoden 2021 tapahtuman järjestelyistä Porin kaupunki ja Suomen Pesäpalloliitto ry sopivat päivitetyllä yhteistoimintasopimuksella, KH 8.2.2021/§ 85. Tapahtuman siirtyminen vuodelle 2021 on huomioitu vuoden 2021 talousarviossa.

Vallitsevasta koronatilanteesta aiheutuvasta epävarmuudesta johtuen ottelutapahtuman järjestäjätahot Suomen Pesäpalloliitto ry ja Porin Pesäkarhut ry sekä Porin kaupunki ovat käyneet keskusteluja vuoden 2021 Itä-Länsi-ottelutapahtuman siirtämisestä elokuulle. Itä-Länsi-ottelutapahtuman uudeksi ajankohdaksi on valittu 6.-7.8.2021. 

Esityslistan liitteenä on aiempien päätösten mukainen luonnos sopimukseksi. Sopimusluonnokseen on täsmennetty joitakin edellisen sopimuksen hyväksymisen jälkeen tarkentuneita yksityiskohtia.

Ottelutapahtuman järjestäminen edellyttää tilapäisten lisäkatsomoiden rakentamista pesäpallostadionille. Porin kaupunki vastaa yhteistoimintasopimuksen mukaisesti lisäkatsomoiden järjestämisestä. Lisäkatsomohankinta on kilpailutettu keväällä 2019 ja kaupunginhallitus on tehnyt lisäkatsomoista hankintapäätöksen, KH 3.6.2019/§ 320. Katsomohankinnan 20 % suuruinen varausmaksu tulee maksaa 4.6.2021 mennessä. Mikäli tapahtuma peruuntuu tämän ajankohdan jälkeen, varausmaksu jää katsomotoimittajalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä päivitetyn yhteistoimintasopimuksen pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuman järjestämisestä Porissa elokuussa 2021 ja lähettää sen Suomen Pesäpalloliitto ry:lle hyväksyttäväksi. Kaupunginhallitus päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan yhteistoimintasopimuksen kaupungin puolesta sekä tekemään sopimusluonnokseen tarvittaessa tarkennusluonteisia muutoksia ja päättää, että katsomohankinnan 20 % varausmaksu maksetaan 4.6.2021 mennessä. 

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan heti kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin heti kokouksessa.

Tiedoksi

Suomen Pesäpalloliitto ry, sivistystoimiala/liikunta- ja nuorisoyksikkö, tekninen toimiala/infrayksikkö, elinvoima- ja ympäristötoimiala/matkailu- ja markkinointiyksikkö

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi