Kaupunginhallitus, kokous 3.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 331 Täyttölupapyynnöt, virat ja työsuhteet, Sivistystoimiala

PRIDno-2020-6094

Valmistelija

  • Tarja Koskela, tarja.koskela@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11.5.2020,​ että vuoden kestävät ja sitä pidemmät virat ja toimet täytetään vain kaupunginhallituksen myöntämän täyttöluvan perusteella. Perusturvalautakunta lähettää perusturvaa koskevat täyttöluvat kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Muiden toimialojen ja laitosten osalta täyttölupamenettelyn käsittelee kaupunginjohtaja ja lopuksi hänen esittelystään kaupunginhallitus. Muutos koskee uusia täyttölupahakemuksia,​ on tullut voimaan välittömästi ja on voimassa toistaiseksi.

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 21.12.2020 § 714 päättänyt täsmentää 11.5.2020 päätöstä antamalla toimialajohtajan/perusturvajohtajan/pelastusjohtajan/liikelaitoksen johtajille toimivallan seuraaviin täyttölupiin:

  • Tehtäväjärjestelyihin perustuva sisäinen siirto voidaan tehdä johtajan luvalla ja täyttölupa haetaan,​ mikäli tehtäväjärjestelyn toteuttamisen jälkeen tarvitaan myös lisärekrytointi
  • Sisäinen määräaikainen oppisopimuspäätösoikeus
  • Olemassa oleva palvelusopimus ulkopuolisen tahon kanssa edellyttää määräaikaista rekrytointia

Kaupunginjohtaja on puoltanut seuraavaa  täyttölupaa:

Koulusihteeri, vakinainen työsuhde 1.6.2021 alkaen, Kaarisillan yhtenäiskoulu, PORI-03-70-21
Perustelut:
Kaarisillan yhtenäiskoulun koulusihteerin tehtävää on hoidettu määräaikaisella työsopimuksella, koska sivistystoimiala on kuluvan lukuvuoden aikana selvittänyt tarvetta tulevan Porin lukion koulusihteerien määrästä. Lukion rehtoreiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella sivistystoimialan opetusyksikkö ja yhteiset palvelut yksikkö ovat katsoneet, että Porin lukio tarvitsee kolme koulusihteeriä, jotta toiminta saadaan pyörimään uuden lukion aloitettua. Täten lukioiden koulusihteereistä ei ole saatavissa Kaarisillan yhtenäiskouluun koulusihteeriä ensi lukuvuodeksi ja tästä eteenpäin. Kaarisillan yhtenäiskoulu on iso koulu ja tarvii pyöriäkseen koulusihteerin viisipäiväisen työpanoksen. Sivistystoimiala esittää, että määräaikaisesti Kaarisillan yhtenäiskoulussa tehtävää hoitanut henkilö vakinaistetaan koulusihteeriksi Kaarisillan yhtenäiskouluun. Vakinaistamista esitetään, koska henkilö on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti ja avoimilta työmarkkinoilta ei ole saatavissa henkilöä, joka voisi suoraan ottaa vastuulleen Kaarisillan yhtenäiskoulun koulusihteerin tehtävät. Koulusihteerejä eläköityy seuraavan viiden vuoden aikana useita, ja sivistystoimialalle on tärkeää saada tilalle uusia päteviä koulusihteerejä. Koulusihteerin tehtävään perehtyminen edellyttää koko lukuvuoden läpi työskentelyä, koska tehtävät vaihtelevat lukuvuoden kierron mukaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää sivistystoimialalle seuraavan täyttöluvan:

  • Koulusihteeri, vakinainen työsuhde 1.6.2021 alkaen, Kaarisillan yhtenäiskoulu, PORI-03-70-21

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Sivistystoimiala, HR-yksikkö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.