Kaupunginhallitus, kokous 19.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 767 Vaikuttamistoimielinten edustus sivistyslautakunnassa ja vapaa-ajan lautakunnassa 1.1.2023 alkaen

PRIDno-2022-5387

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, hallintopäällikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on päätöksellään 19.9.2022 § 134 päättänyt Porin kaupungin organisaatiomuutoksesta 1.1.2023 alkaen ja siihen liittyvistä hallintosäännön muutoksista. Yhtenä merkittävänä muutoksena on ollut, että nykyinen sivistyslautakunta lakkautetaan 1.1.2023 alkaen ja lautakunnan toiminta jakautuu kahden uuden lautakunnan, sivistyslautakunnan ja vapaa-ajan lautakunnan alaiseksi toiminnaksi.

Sekä nuorisovaltuustolla että vammaisneuvostolla on edustaja nykyisen sivistyslautakunnan kokouksissa. Nykyinen sivistyslautakunta lakkautetaan 1.1.2023 alkaen, jolloin myös vaikuttamistoimielinten edustajan tehtävä sivistyslautakunnan kokouksissa päättyy.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää, että nuorisovaltuustolla sekä vammaisneuvostolla on oikeus nimetä edustaja toimintansa 1.1.2023 aloittaviin uusiin lautakuntiin, sivistyslautakuntaan ja vapaa-ajan lautakuntaan. Edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kokouksissa. Läsnäolo-oikeus toimielinten kokouksissa ei koske salassa pidettäviä asioita.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää pyytää nuorisovaltuustolta ja vammaisneuvostolta, että ne nimeävät sivistyslautakuntaan ja vapaa-ajan lautakuntaan edustajansa ja heille varajäsenet 31.1.2023 mennessä.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.